eTwinning

 
eTwinning je zajednica škola u Europi

eTwinning nudi platformu za odgojno – obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.“
https://www.etwinning.net/hr/pub/index.htm
 
Trenutno je na ovoj platformi uključeno gotovo 900.000 odgojno-obrazovnih djelatnika iz više od 200.000 odgojno-obrazovnih ustanova.


eTWINNING U NAŠEM VRTIĆU


eTwinning u Dječjem vrtiću Remetinec aktivno se provodi od pedagoške godine 2017./2018. i svake godine okuplja sve više odgojitelja zainteresiranih za rad na projektima. Trenutno je uključeno 11 odgojitelja i stručni suradnik pedagog. Ostali djelatnici vrtića aktivno pridonose i daju potporu projektima kroz razne aktivnosti i događanja. Roditeljima i ostalim djelatnicima predstavljamo projekte kroz izložbe naših radova, međugrupnu suradnju gdje djeca predstavljaju svoja postignuća te kroz naš "eTwinning kutak".
 

Više o našim aktivnostima pogledajte na linku
https://sites.google.com/view/etwinningdvremetineczagreb/po%C4%8Detna-stranica
 Dječji vrtić "Remetinec" postao je nositelj oznake eTwinning škole za 2021./2022. godinu.

 


NAŠA MISIJA: Kao eTwinning škola vjerujemo da je vodstvo zajednički proces, kako u odgovornosti organizacije tako i u procesu donošenja odluka. Razumijemo mogućnosti koje nudi eTwinning i podupiremo svo osoblje da se uključi u aktivnosti eTwinninga. Važni su nam suradnja, dijeljenje i timski rad. Naš eTwinning tim radi zajedno – od planiranja i realiziranja aktivnosti, pa do dijeljenja svojih iskustava i prakse s kolegama, unutar i izvan našeg vrtića. Naš cilj je stvarati inovacije i promjene u našem vrtiću i šire. Omogućavajući promjene u sustavu obrazovanja, pridonosimo nastojanju da iz njega izađu bolji ljudi, bolji učenici, bolji i aktivniji građani.
 
Ispiši stranicu